Početna Proizvodi Industrija Sani Inox koncentrat

Sani Inox koncentrat

  • Kiselo pranje i dezinfekcija penom ili ručno
  • Veoma efikasno otklanja neorganske nečistoće i kamenac
  • Stvara postojanu penu
  • Idealan za INOX opremu i kamenac sa pločica bazena
  • Dezinfikuje tretirane površine benzalkonijum hloridom

OSOBINE

Kiselo sredstvo za čišćenje neorganskih naslaga, prljavštine i kamenca na površina i opremi u industriju životnih namirnica i javnim objektima. Čisti masna i zakorela zaprljanja na površinama i predmetima otpornih na kiseline u pogonima za preradu životnih namirnica, velikim kuhinjama , sanitarnim prostorima. Idealan za inox opremu, nije korozivan na dobro hromiranim armaturama pošto u sadrži inhibitor korozije. Koristiti za čišćenje površina i opreme otpornih na kiseline kao što su ( keramičke pločice, radne površine od nerđajućeg čelika ( inox ) oprema, kvalitetno hromirane armature . U velikim kuhinjama za pranje posuđa, kao i kupatilima i prostorijama za tuširanje. Kod uređaja za punjenje tečnosti pod pritiskom, uspravnih metalnih ili plastičnih površina (zidovi) i svih ostalih delova, gde je problem ručno pranje. Takođe, se koristi i za sva spoljašnja pranja tankova, uređaja, pločica, stakla i aluminijumskog posuđa potapanjem.Naročito dobra upotreba kod čišćenje bazena. Na svim ovim delovima, ručno ili penomatom nanešena pena je postojana dovoljno dugo kako bi se i pranje i dezinfekcija efikasno odigrale.

Poseduje dezinfekciono dejstvo benzalkonijum hlorida.

SASTAV:

Sredstvo u sebi sadrži površinski aktivne materije, rastvarače, inhibitor korozije i fosfornu kiselinu. Izgled :viskozna tečnost.
< 30 % fosforne kiseline,
Nejonski surfaktanti 5-15 %, Benzalkonijum hlorid, ostalo
pH koncetrata 0,5, 1,8-2,2 (1%, 20°C, dejonizovana voda)
Provodljivost: 4,7 mS/cm (1%, 25°C, dejonizovana voda)
Pena: peni, nije pogodan za CIP sisteme
Gustina 1.2 g/cm3 +- 0,5% na 20 stepeni

NAČIN UPOTREBE

SANI INOX Ima veliku moć kvašenja i pranja, kao i vrlo dobre emulgujuće osobine. Uspešno prodire u naslage i vrlo brzo ih rastvara. Lako se ispira i na površini ne ostavlja nikakve tragove nečistoća. Rastvori se mogu koristiti na svim kiselootpornim materijalima, kao i na cinku, aluminijumu, bakru, mesingu, staklu i plastičnim masama osim eloksala. Pre nanošenja pene ide ispiranje vodom da bi se uklonile grube nečistoće. Primenom visokopritisnih penomata postiže se veoma stabilna i čvrsta pena.

Upotrebljavati rastvor 3-10% (300- 1000 ml sredstva na 10L vode), u zavisnosti od jačine zaprljanja. Temperatura vode za razblaženje od 20 do 40 stepeni. Pustii da deluje 20-30minuta, potom isprati vodom.
Za uklanjanje kamenca: 5-10% na 20-70°C u vremenu 20-40 min.
Nakon završenog tretmana isprati vodom.

BEZBEDNOST:

Sredstvo držati na temperaturi od +5 do 50 stepeni. Sredstvo čuvati dalje od dece. U slučaju kontakta sa očima odmah isprati sa tekućom vodom i zatražiti pomoć lekara. Pri upotrebi koristiti zaštitne rukavice i naočare. Pre upotrebe upoznati se sa Sigurnosnim merama. Ovaj proizvod je biodegradabilan