Početna Proizvodi Dezinfekcija Dezinfekcija površina i predmeta Antiseptol 5

Antiseptol 5

Sredstvo za dezinfekciju površina i podova (BAKTERICID, FUNGICID)

Antiseptol 5

SASTAV:

100g RASTVORA SADRŽI: 5,00 g benzalkonijum hlorida

OSOBINE:

ANTISEPSOL 5 je katjonski dezinficijens, deluje na bakterije, gljivice i alge kao i na određene vrste lipofilnih virusa. Sa predmeta uklanja nečistoće i masnoće, takođe poništava statički električni napon. Ako se upotrebljava u preporučenim koncentracijama nije toksičan i ne deluje na kožu.

NAMENA:

Proizvod je namenjen za dezinfekciju površina i podova u zdravstvu, veterini, ugostiteljstvu i hotelijerstvu. Posebno je preporučljiva upotreba u školskim i predškolskim ustanovama kao i na svim javnim mestima. Sprečava razvoj algi u bazenima. Primenjuje se i za dezinfekciju ruku, kao i za ispiranje rana i opekotina.

ANTIMIKROBNO DELOVANJE:

ANTISEPSOL 5 deluje na vegetativne oblike Gram pozitivnih i Gram negativnih bakterija i gljivica. Dokazano je da benzalkonijum hlorid deluje i na lipofilne viruse i alge. Baktericidni i fungicidni efekat nastupa nakon 2 minuta delovanja na Pseudomonas aeruginisa, Stapylococcus aureus, Alcaligenes xyloidans, Candida albicans. Ne uništava bakterijske spore ni Mycobacterium tuberkulosis. ANTISEPSOL 5 je ispitan u INSTITUTU ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA NOVI SAD.

UPOTREBA:

ANTISEPSOL 5 se upotrebljava razređen sa vodom. Ne sme se kombinovati sa anjonskim sredstvima. Ako se površine posle tretiranja ne isperu vodom na površini se stvara zaštitni film koji ostaje aktivan nekoliko dana. Za pranje ruku se upotrebljava 2% rastvor (20 ml preparata se dopuni vodom do 1 litre). Ruke se operu sapunom, isperu vodom a zatim urone u pripremljen rastvor i puste da se osuše. Za dezinfekciju površina, predmeta, zamrzivača i hladnjaka takođe se upotrebljava 2% rastvor. Za uklanjanje masnoća i organskih nečistoća sa kože pacijenta koristi se 4% rastvor (40 ml preparata dopuni se vodom do 1 litre). Za dezinfekciju rublja koristi se 4% rastvor. Za sprečavanje rasta algi u bazenima i u različitim rezervoarima koristi se 0,02% do 0,1% (2 litra preparata sipati u 1-5 kubnih metara vode).

PAKOVANJE:

  • PE boca od 1000 ml.
  • Kanistar od 5 i 10 lit.

Ambalaža koja se koristi za pakovanje proizvoda izrađena je od PE koji se u potpunosti može reciklirati.

SDS:

Pre upotrebe preparata pročitati Bezbednosni list (SDS). Zainteresovane za preuzimanje dokumenta molimo da nas kontaktiraju na broj telefona: 021/6-393-011.