Početna Proizvodi Dezinfekcija Dezinfekcija površina i predmeta Podomil D

PODOMIL D

SREDSTVO ZA PRANJE I DEZINFEKCIJU POVRŠINA, PODOVA, OPREME, UREĐAJA I NAMEŠTAJA. BAKTERICID, FUNGICID, VIRUCID

PODOMIL D

SASTAV:

100 g rastvora sadrži: 2,0 g benzalkonijum hlorida (CAS 61789-71-7)

OSOBINE:

Podomil D se koristi za pranje dezinfekciju i odmašćivanje podova u bolnicama, školskim ustanovama , restoranima, hotelima i svuda gde je dezinfekcioni efekt čišćenja bitan.Veliku primenu našao je i u industriji. Mikrobiološka aktivnost je ispitana na Tehnološkom fakultetu po DGHM metodi. Koristi se za dezinfekciju, pranje i odmašćivanje podnih obloga od betona, mermera, laminata, parketa, kamena ,gume i drugim vodootpornim materijalima.

Bez aldehida. Širok antimikrobni spektar delovanja.

UPUSTVO:

Podomil D je koncetrat. Razređuje se sa vodom 1:20 t.j. u 0,5 litara sredstva dodati vode do 10 litara. Za jako zaprljane površine postupak ponoviti. Preparat je predvi|en za univerzalnu upotrebu u bolnicama, školama, domaćinstvu kao i u industriji, odnosno za obradu svih velikih površina: (podovi, zidovi sa keramičkim pločicama, ili nekom vodootpornom prevlakom), ali i kompletnog inventara (hirurške lampe, stolovi, pacijent kreveti, laboratorijski pultovi, sanitarni čvorovi i dr). Površine ne zahtevaju posebnu pripremu i naknadnu obradu, pre i nakon nanonšenja razredjenog preparata Podomila D. Sredstvo objedinjuje kvalitetno mehaničko čišćenje površina i visokopotentnu, završnu dezinfekciju. Preporuka je da se standardno postupak obrade površina obavlja jednom dnevno, odnosno dva puta dnevno, na površinama koje su podložne učestalom prljanju.

ANTIMIKROBNO DELOVANJE:

PODOMIL D deluje na vegetativne oblike Gram pozitivnih i Gram negativnih bakterija , gljivica i virusa. Baktericidni i fungicidni efekat nastupa nakon 2 minuta delovanja na Pseudomonas aeruginisa, Sarcina lutea, Bacillus subtilis, Aspergillus niger kao i viruse ( HIV, HBV, HCV, herpes virus kao i virus gripa).

Ambalaža koja se koristi za pakovanje proizvoda izrađena je od PE koji se u potpunosti može reciklirati.Preostle količine sredstva razblažiti i napraviti radni rastvor, zatim reciklirati.

PAKOVANJE:

  • PE boca od 1000 ml. - 12 komada
  • Kanistar od 5 i 10 lit. po komadu

Pre upotrebe preparata pročitati Sigurnosne mere zaštite.
Br.reš. 532-01-282 / 2010-03