Početna Proizvodi Dezinfekcija Dezinfekcija ruku i kože Dezihand H

Dezihand H

Sredstvo za hiruršku i higijensku dezinfekciju ruku (baktericid, fungicid, virucid, tuberkolocid, inaktivira HBV i HIV)

Dezihand-H

SASTAV:

100 g rastvora sadrži:

  • 72 g etilalkohola
  • 0,6 g hlorheksidin-diglukonat
  • propan-2-ol i komponente za negu kože

OSOBINE:

Bistar, svetlozelenkasta tečnost, prijatnog mirisa, neguje ruke, održava vlažnost sa glicerinom kojeg sadrži u sebi i nakon isparavanja alkohola, odnosno sušenja ruku, ostavlja prijatan opip ruku. Dezihand-H ne iritira kožu ni posle duže upotrebe, već ona ostaje meka i elastična. Ovaj preparat obezbeđuje brzo i produženo delovanje, za 30 sekundi deluje na vegetativne oblike bakterija, a hlorheksidin-diglukonat obezbeđuje produženo dejstvo koje na koži stvara film (obezbeđuje zaštitu od kontaminacije narednih 6 sati). Ovaj preparat je ekološki, nakon upotrebe alkohol ispari a hlorheksidin-diglukonat se rastvori na hlor i aktivni kiseonik.

ANTIMIKROBNO DELOVANJE:

Dezihand-H u roku od 30 sekundi uništava vegetativne oblike gram pozitivne i gram negativne bakterije (uklanjajući bacile TBC), a za isto vreme uništava blastospore, uključujući i HIV virus. Dezihand-H ubija virus coxsacrie B1, B2, B3, B4, B5 u odnosu 1:16, a virus HSV 1,2 u odnosu 1:8. Virusološki nalaz je urađen u Zavodu za preventivnu medicinu, odelenje virusologije, Vojno-medicinske Akademije, a u istoj ustanovi je urađena i mikrobiološka efikasnost (odelenje za epidemiologiju). Geramicidni efekat preparata Dezihand-H možete tražiti od proizvođača preparata.

NAMENA:

Dezihand-H je namenjen za higijensku i hiruršku dezinfekciju ruku, prvenstveno u zdravstvu (hirurzi, lekari, sestre, pomoćno osoblje), veterini, farmaceutskoj i prehrambenoj industriji. Dezihand-H se preporučuje u svakodnevnoj kuhinjskoj upotrebi, prilikom upotrebe toaleta neophodno je posle pranja ruku sapunom izvršiti dezinfekciju Dezihandom-H.

UPOTREBA:

Dezihand-H je gotov rastvor za upotrebu. Za higijensku dezinfekciju ruku potrebno je naneti 3 ml Dezihand-a na predhodno oprane ruke i utrljavati 30 sec. Za hiruršku dezinfekciju ruku se na čiste, prethodno oprane ruke dozira po 2x5 ml Dezihand-a u svaku šaku i podlakticu i utrljava 3 minuta. Postupak ponoviti 2 puta. Dezihand-H se koristi nerazblažen. U domaćinstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji i veterini korisnici preparata u šaku uspu 3 ml i prvo dezinfikuju područje oko nokta potapajući ih u šaku i utrljati, a zatim usuti i u drugu šaku i dezinfikovati prste druge ruke i utrljati po rukama.

PAKOVANJE:

  • PE boca od 250 ml sa rasprašivačem
  • PE boca od 500 ml sa ili bez dozatora
  • PE boca od 1000 ml
  • Kanistri od 5 i 10 litara

UPOZORENJE:

Dezihand-H se koristi spolja pa je potrebno izbegavati dodir sa očima. Lako je zapaljiv, pa ga je potrebno čuvati na hladnom mestu dalje od izvora toplote. Ambalaža koja se koristi za pakovanje proizvoda izrađena je od PE koji se u potpunosti može reciklirati.

SDS:

Pre upotrebe preparata pročitati sigurnosne mere zaštite (SDS). Zainteresovane za preuzimanje dokumenta molimo da nas kontaktiraju na broj telefona: 021/6-393-011.