Početna Proizvodi Dezinfekcija Dezinfekcija ruku i kože Dezihand P

Dezihand P

Sredstvo za hiruršku i higijensku dezinfekciju ruku (baktericid, fungicid, virucid, tuberkolocid, inaktivira HBV i HIV)

Dezihand-P

SASTAV:

100 ml rastvora sadrži:

  • 70 ml 2-propanola
  • 0,1 ml 1,3 butandiola
  • ostale komponente za negu kože

OSOBINE:

Bistra, bezbojna tečnost prijatnog mirisa, neguje ruke, održava vlažnost kože i ostavlja prijatan opip ruku. Dezihand P ne iritira kožu ni posle duže upotrebe pa kože ostaje meka, elastična i vlažna. Mešavinom 2-propanola sa pažljivo odbaranim komponentama za negu kože (lanolin, glycerin) dokaz su da se radi o efikasnom preparatu.

ANTIMIKROBNO DELOVANJE:

Dezihand P, nerazređen, u roku od 30 sekundi na sobnoj temperaturi bez prisustva proteinskog opterećenja, uništava sve oblike gram pozitivnih i gram negativnih bakterija uključujući i bacile TBC i HIV virusa. Virusološki nalaz je urađen u Zavodu za preventivnu medicinu, odelenja virusologije VMA. Mikrobiološka efikasnost je urađena na Tehnološkom fakultetu u Novom Sadu odelenje mikrobiologije kao i u Zavodu za preventivnu medicinu na VMA po DGHM metodi. Agencija za lekove i medicinska sredstva Srbije po rešenju br. 5353/10 od 13. 10. 2006. god. klasifikovala je DEZIHAND P u sredstvo OPŠTE NAMENE.

NAMENA:

Namenjen je za hiruršku i higijensku dezinfekciju ruku u zdravstvenim, farmaceutskim ustanovama i veterini. DEZIHAND P se preporučuje za korišćenje i u svakodnevnoj upotrebi za dezinfekciju jer u svom sastavu poseduju izopropil alkohol sa pomoćnim emolientima koje štite kožu i održavaju je vlažnom.

UPOTREBA:

DEZIHAND se koristi nerazređen. Kod higijenske dezinfekcije ruku dozira se 3 ml Dezihanda P na čiste i suve ruke i utrljava 30 sekundi. Kod hiruške dezinfekcije ruku se na prethodno oprane i suve ruke dozira se najmanje 3 x 5 ml Dezihanda P u svaku šaku i podlakticu i utrljava 3 x 15 sekundi.

PAKOVANJE:

  • PE boca od 100 i 250 ml sa raspršivačem
  • PE boca od 500 ml sa ili bez dozatora
  • PE boca od 1000 ml
  • Kanistri od 5 i 10 litara

UPOZORENJE:

Dezihand je zapaljiv. Ne stavljati u usta. Držati van domašaja dece. Čuvati na sobnim temperaturama. U slučaju kontakta sa očima, oči odmah isprati sa dosta vode a po potrebi konsultovati lekara.

SDS:

Pre upotrebe preparata pročitati sigurnosne mere zaštite (SDS). Zainteresovane za preuzimanje dokumenta molimo da nas kontaktiraju na broj telefona: 021/6-393-011.