Sanisept - obojeni

BAKTERICID, FUNGICID, VIRUCID

TEČNO SREDSTVO ZA DEZINFEKCIJU I MARKIRANJE KOŽE


sanisept obojeni

SASTAV:

100 g RASTVORA SADRŽI:

  • 48 gr propan-2-ola
  • 27 gr propan-1-ola
  • 0,15 gr Quaternary ammonium- compounds, Benzyl-C12-16 alkyldimethyl, chlorides vodonik peroksid, demi voda, boje: tartrazine E 102, yellow E 110, brilliant black E 151. Bez emolienta i mirisa.

OSOBINE:

Odlikuje ga trenutno antimikrobno dejstvo. Mešavina visoko prečišćenih alkohola daju veliku potentnost ovom proizvodu. Kvalitetno markiranje polja obojenim SANISEPTOM, ne dovodi do resorpcije aktivnih i bojenih supstanci i alergijskih reakcija. Upotrebljava se za markiranje (označavanje) i dezinfekciju zdrave kože (uključujući kožu bogatu lojnim žlezdama) pre: operativnih zahvata i ostalih procedura kod kojih je neopho dno dezinfi kovati i markirati polje kože. Bez aldehida i fenola. Мože se upotrebljavati i pre venepunkcija i injekcionih uboda . Bez aldehida i fenola. Nerazređen, u roku od 15 sekundi na sobnoj temperature bez prisustva proteinskog opterećenja, uništava sledeće oblike Gram pozitivnih i Gram negativnih bakterije: Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Candida albicans. viruse: herpes virus, hepatitis B i C, HIV, virus infl uence A i B , adeno virus, entero viruse, SARS, vaccinia i rotaviruse. Ispitan na Bacillus cereus u vremenu od 30 sekundi. Vremenu delovanja 2 minuta na kožu bogatom lojnim žlezdama.

NAČIN UPOTREBE:

Sanisept obojeni je dezinfi cijens za spoljnju upotrebu. Koristi se nerazređen pomoću ručne prskalice ili tupfera kojim se nanosi na kožu pacijenta koju je potrebno označiti.

Dozira se 3 ml kod vene punkcija i injekcionih uboda (vreme delovanja 15 sec). Jedan pritisak pumpicom od 3 ml ili dobro natopljenim tupferom u vremenu od 15 sekundi. 3x5 ml za dezinfekciju kože operacionog polja (ukupno vreme delovanja 1 min). Našpricati sa tri pritiska pumpicom od 5 ml ili 3 puta dobro natopljenim tupferom u ukupnom vremenu od 1 minuta. Označavanje vršiti od sredine prema periferiji polja koje je potrebno dezinfikovati i označiti. Posle izvršenog označavanja i dezinfekcije ne ispirati vodom. Nema ograničenja za broj i interval primena.

Samo za profesionalnu upotrebu.

ROK TRAJANJA:

2 godina

PAKOVANJE:

  • 12 × 250 ml sa prskalicom,
  • 12 × 500 ml sa prskalicom,
  • 12 × 1 litara

UPOZORENJE:

Sanisept je lako zapaljiv. Čuvati na hladnom mestu.

U slučaju kontakta sa očima, oči isprati sa dosta vode i zatražiti lekarsku pomoć. Za informacije o bezbednosti, toksičnosti, zaštiti i ekologiji pročitati Bezbednosni list. Ambalaža je napravljena od PE-a i može se reciklirati. Neiskorištene količine biocidnog proizvoda isprati sa vodom, a ambalažu reciklirati u skladu sa zakonom.

SDS:

Pre upotrebe preparata pročitati sigurnosne mere zaštite (SDS). Zainteresovane za preuzimanje dokumenta molimo da nas kontaktiraju na broj telefona: 021/6-393-011.