Početna Proizvodi Dezinfekcija Higijena ruku Bodyderm

Bodyderm

Sredstvo za pranje ruku i kupanje pacijenata sa antiseptičkim dejstvom

Bodyderm

SASTAV:

Anion aktivni tenzid, amfoterni tenzidi, nejogeni tenzidi, o-fenilfenol 0,3% miris, konzervans, boja.

OSOBINE:

Viskozna plava transparentna tečnost prijatnog mirisa, vrlo povoljno deluje na kožu, sprečava nastajanje rana. Pospešuje profilaktičko i terapijsko dejstvo u lečenju dermatita i ekcema. Koža ga dobro podnosi jer u sebi sadrži komponentu za negu kože. Pri dužoj primeni nisu zabeleženi negativni efekti kao nadražljivost i preosetljivost.

NAMENA:

Namenjen je za pranje i kupanje pacijenata, za higijensko pranje ruku u zdravstvenim ustanovama, u školskim i predškolskim ustanovama, u veterini, prehrambenoj industriji i ugostiteljstvu.

ANTIMIKROBNO DELOVANJE:

Deluje baktericidno i fungicidno. Delovanje na Pseud. aeruginosa, Staph. Aureus, Alcaligenes xiloidans, C.albicans. Ispitano u INSTITUTU ZA ZAŠTITU ZDRAVLJA NOVI SAD.

UPOTREBA:

Kod pranja pacijenata sredstvo se koristi nerazređeno i nanosi se pomoću vlažnog sunđera ili rukavice. Kod kupanja pacijenata u slučaju punih kada dozira se 50-100 ml sredstva po potrebi pre sipanja vode u kadu. Kod tuširanja sredstvo se koristi slično šamponu za tuširanje. Bodyderm se koristi za higijensko pranje ruku, pranje i kupanje dece i odojčadi.

PAKOVANJE:

  • PE boca od 1000 ml
  • PE boca od 500 ml sa dozatorom
  • PE kanistri od 5 i 10 lit

NAPOMENA:

Sredstvo je osetljivo na niske temperature, pa se treba skladištiti na temperaturi iznad 0 stepeni.