Početna Proizvodi Održavanje bazena i banja Protiv algi u bazenima (algicidi) Algimax eliminator

Algimax eliminator

ALGACID :: uništava alge, bakterije i gljivice :: da voda u vašem bazenu ne dobije zelenu boju

Algimax eliminator

U preporučenim dozama nije toksičan i ne deluje na kožu

SASTAV:

100 ml sredstva sadrži:

  • 10ml didecil dimetil amonium hlorida,
  • ostale potrebne komponente.
  • CAS: 7173-51-5

PRIMENA:

ALGIMAX-ELIMINATOR je tečno algicidno sredstvo bez mirisa koje sprečava rast i razvoj algi. Našao je veliku primenu u dezinfekciji vode u bazenima za kupanje kao i u industriji kod otvorenih i zatvorenih sistema za hlađenje (kule za hlađenje). Ima izvanredno svojstvo sanitacije i kod tvrde vode preko 1200 ppm.

UPOTREBA:

BAZENI ZA PLIVANJE – pre punjenja bazena napraviti rastvor od 200 mililitara Algimax-eliminatora i 10 litara vode. Sa tako pripremljenim rastvorom prebrisati zidove i dno bazena. Nakon toga napuniti bazen sa vodom. Prvo doziranje ili inicijalna doza za bazene koji nemaju vidljive alge je 200 mililitara Algimax-eliminatora na 10 m3 vode, posle toga nedeljno za održevanje treba dozirati 50-100 ml na 10 m3 vode.

INDUSTRIJA - U sistemima za hlađenje u kojima dolazi do rasta algi potrebno je prvo doziranje 500 ml/10 m3 vode (tamo gde postoje vidljive alge - voda je zelene boje) ili 200 ml./10 m3 vode gde alge još nisu vidljive. Uz Algimax-eliminator preporučuje se za prvo doziranje i 150 grama SANI-granulata/10m3 vode.

Za održavanje vode bez algi nedeljno dozirati od 50-100 ml Algimax-eliminatora.