Početna Proizvodi Industrija Opral

Opral

Tečni koncentrat za čišćenje i dezinfekciju predmeta i površina u prehrambenoj industriji. Veliki potencijal čišćenja. Baktericid, fungicid.

opral Sani-hem

SASTAV:

Dezificijens( benzalkonijum hlorid), natrijum hidroksid , sredstva za antikorozivnu zaštitu, tenzide, ostalo.

OPRAL je koncentrovano alkalno dezinfekciono sredstvo na bazi kvarternernih amonijumovih jedinjenja, nejonogenih i amfoternih tenzida kao i inhibitora za zaštitu metalnih i nemetalnih delova i opreme.

NAČIN DELOVANJA

Preporuka je da se napravi 10% rastvor (od 1 dela oprala i 9- delova vode). Takav rastvor deluje na prljavštinu i masnoće kao i na sve oblike bakterija i spora u datom vremenu. Deluje na hladno a delovanje mu se povećava mešanjem sa toplom vodom. Ne deluje selektivno i sprečava pojavu rezistencije kod mikroorganizama .Ne izaziva taloženje proteinske komponente i zbog toga se lako ispira. Kod slabijeg zaprljanja sredstvo koristiti razblaženo do 1:20 do 1-50.

ANTIMIKROBNO DEJSTVO:

OPRAL ima jako dezinfekciono dejstvo na Gram pozitivne i Gram negativne bakterije, gljivice kao i na bakterijske spore. Mikrobiološko delovanje OPRALA je ispitano u Mikrobiološkoj laboratoriji Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu.

PRIMENA SREDSTVA

OPRAL u sebi sadrži antikorozivni inhibitor pa se može koristiti za tretiranje površina i opreme od nerđajućeg čelika, keramičkih pločica, teflona, polistirola, epoksidnih smola, emajla i gume uz poštovanje upustva. Radni rastvor ( 10 %) OPRALA nanosi se na zaprljane površine, protrlja i ostavi da stoji 30 minuta.koristiti i sa aparatom sa pritiskom. Posle upotrebe isperati jakim mlazom vode. Kod jačeg zaprljanja postupak ponoviti ili upotrebiti jaču koncentraciju. Pošto u svom sastavu sadrži i dezinfekciono sredstvo , opremu ili površinu posle ispiranja čistom vodom ne treba dodatno tretirati.

TIPIČNA SVOJSTVA

  • Prozirna, slabo žućkasta tečnost, bez mirisa, slabo viskozna, peni.
  • Potpuno mešljiva sa vodom u svim koncentracijama.

UPOZORENJE:

Pri upotrebi OPRALA pridržavati se mera bezbednosti na radu.
Praznu ambalažu posle upotrebe isprati sa vodom i upotrebiti kao radni rastvor.
Ambalaža koja se koristi za pakovanje proizvoda izrađena je od PE koji se u potpunosti može reciklirati.

Sadržaj: 1 lit, 10 litara

REŠENJE AGENCIJE ZA HEMIKALIJE BROJ: 532-01-74/2010-03