OXI-granulat

SADRŽI AKTIVNI KISEONIK BEZ MIRISA. NE IRITIRA OČI, SLUZOKOŽU. BEZ HLORA

OXI-granulat Sani-hem

ZA VODU U BAZENIMA, BANJAMA I SPA CENTRIMA

SASTAV:

100 grama proizvoda sadrži:

  • 92,0 grama pentakalijum bis(peroximonosulfat) bis(sulfat) CAS (70693-62-8),
  • kalijum hidrogensulfat,
  • dikalijum peroksiodisulfat.

UPUSTVO ZA UPOTREBU:

Namenjeno je za tretman vode u bazenima, fontanama, banjama, SPA centrima kao i bazenima sa vodenim talasima. Za masažne i hidromasažne bazene. Preporučuje se za bazene sa slanom vodom. Potrebno je izvršiti oksidaciju najmanje jednom nedeljno bazena sa slanom vodom.

OXI granulat sadrži aktivni kiseonik. Bez mirisa.

OXI granulat monopersulfatno jedinjenje je moćan šok oksidator za vodu u bazenima i banjama.

Kristalno čista voda je glavni prioritet vlasnika bazena i banja. OXI granulat monopersulfatno jedinjenje, kada se koristi nedeljno kao preventivni tretman šok oksidatora u kombinaciji sa vašim redovnim održavanjem vode u bazenu ili banji, pomaže da vaša voda bude bistra, dok istovremeno smanjuje mirise i iritacije. OXI granulat oksidirajući šok se široko koristi u bazenima i banjama od 1970-ih. Danas je monopersulfatno jedinjenje najčešće korišćeni oksidator bez hlora za bazene i banje na tržištu Evrope I SAD.

ZAŠTO OXI granulat MONOPERSULFATNO JEDINJENJE?

Kada se pravilno koristi kao deo vašeg sistema za tretman vode u bazenu ili banji, OXI granulat hemija nudi brojne prednosti:

  • Pomaže da vaša voda bude kristalno čista.
  • Mnogi zagađivači, plivači i okolina mogu se akumulirati i uzrokovati da vaš bazen ili banja postanu dosadni, zamućeni i neprivlačni. Redovna nedeljna šok oksidacija sa OXI granulat monopersulfatnim jedinjenjem održava blistavost i bistrinu oksidacijom organskih zagađivača kao što su znoj, urin, krema za sunčanje, otpaci od vetra, itd. Jednom oksidirane, čestice zagađivača se lakše kombinuju u veće čestice koje se lako uklanjaju kroz filter. Ovaj proces oksidacije, flokulacije i filtracije je osnovni metod koji uklanja zagađivače, održavajući vodu blistavom čistom.
  • Tretirajte i plivajte za 15 minuta.

Superhlorisanje podiže koncentraciju hlora iznad najprihvatljivijih gornjih granica, a plivanje se ne preporučuje dok se koncentracija hlora ne vrati na bezbedne nivoe – a to može potrajati satima. Dodatni oksidanti bez hlora koji sadrže monopersulfatno jedinjenje OXI granulat obezbeđuju korisnu oksidaciju bez povećanja koncentracije hlora, tako da samo treba da sačekate da se proizvod rastvori i raširi kroz vodu pre nego što plivači mogu da se vrate u bazen. Ovo je korist od velike vrednosti u kućnim bazenima, ali može biti jednako važna u javnim bazenima, jer će biti manje zastoja i više vremena za uživanje u bazenu. Zato, kada se bazen ili spa centar ne koriste, jednostavno raspršite OXI granulat monopersulfatno jedinjenje u svoj bazen ili spa centar i cirkulišite vodom 15 minuta. OXI granulat prah se brzo i potpuno rastvara i brzo će se mešati sa vodom iz bazena.

Smanjuje upotrebu hlora.Praksu prekomerne primene hlora treba eliminisati tamo gde izaziva probleme. Cilj je bolje, odgovornije korišćenje hlora. Dodavanje dodatnog oksidatora bez hlora koji sadrži OXI granulat monopersulfatno jedinjenje u program tretmana za redovnu oksidaciju je jednostavan način da se smanji ukupna količina hlora koji se koristi za tretiranje bazena. Takav program obezbeđuje korisnu oksidaciju bez povećanja hlora i može dramatično smanjiti hloramine, mirise hloramina i iritaciju. Pošto O hemija pomaže u smanjenju i uklanjanju organskih zagađivača, hlor primenjen za sanitaciju je besplatan za dezinfekciju bazena. Ovo omogućava dezinfekcionom sredstvu da radi sa manje prepreka zbog viška organskog opterećenja tla i nebakterijskih zagađivača.

Neki proizvodi hlora, uključujući dihlor i trihlor, sadrže cijanuricnu kiselinu za stabilizaciju hlora. Pošto OXI granulat monopersulfatno jedinjenje ne sadrži cijanuričnu kiselinu, ono neće povećati vašu 'koncentraciju stabilizatora' cijanurinske kiseline.

IDEALNO ZA SISTEME BAZENA SA SLANOM VODOM

Generatori hlora u slanoj vodi su popularan izbor za mnoge operatere bazena. Kod sistema slane vode hlor nije potrebno kupovati jer se hlor stvara u bazenu. Međutim, oksidacija organskih zagađivača je i dalje neophodna. Većina proizvođača predlaže oksidaciju najmanje jednom nedeljno.

Hlor treba koristiti tamo gde on dodaje vrednost, ali praksu prekomerne primene hlora treba eliminisati tamo gde izaziva probleme.

Cilj je bolje, odgovornije korišćenje hlora. Dodavanje dodatnog oksidatora bez hlora koji sadrži OXI granulat monopersulfatno jedinjenje u program tretmana za redovnu oksidaciju je jednostavan način da se smanji ukupna količina hlora koji se koristi za tretiranje bazena. Takav program obezbeđuje korisnu oksidaciju bez povećanja hlora i može dramatično smanjiti hloramine, mirise hloramina i iritaciju. OXI granulat hemija pomaže u smanjenju i uklanjanju organskih zagađivača.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU

Doziranje: Na 10m3 vode prvo doziranje 200g OXI-granulata. Posle toga kod redovnog doziranja, svakih 7 dana dozirati 60g OXI- granulata na 10 m3 vode. OXI granulat se koristi nedeljno kao preventivni tretman šok oksidatora u kombinaciji sa vašim redovnim održavanjem vode u bazenu ili banji, pomaže da vaša voda bude bistra, dok istovremeno smanjuje mirise i iritacije.

Sadržaj: 1kg, 1,6kg

Rok upotrebe 2 god.